Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de voorstelling?

De Wonderwoud wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Het traject is een kleine kilometer en is vooral gevuld met live vertellingen. Zo vliegt de tijd (én de afstand) voorbij!

Wanneer start de voorstelling?

De voorstellingen starten stipt om 18.45u, 19.15u en 19.45u. Het startuur van jouw groep staat op je toegangsticket. Je komt dus best minstens een half uur op voorhand.

Welke kledij trek ik best aan?

De voorstelling gaat integraal door in open lucht. We raden aan om gepaste (waterdichte) schoenen te voorzien (voor op modderige en oneffen paden) en warme kledij die tegen de regen kan.

 

Moet ik verlichting meebrengen voor ’s avonds in het bos?

Wij zorgen voor voldoende verlichting tijdens de wandeling. Het is niet toegelaten om je eigen bijkomende verlichting mee te brengen omdat dit de Wonderwoud vertelbeleving kan verstoren.

 

Een try-out, wat betekent dat?

Op 19 maart is het de eerste keer dat we Wonderwoud uitproberen. We weten dus niet of je het leuk zal vinden – we hopen uiteraard van wel! Het is mogelijk dat het nog niet 100% vlekkeloos verloopt, niet omdat we onvoldoende voorbereid zijn maar omdat we nu eenmaal niet alles op voorhand kunnen voorzien. Natuurlijk doen we ons uiterste best om je een superleuke avond te bezorgen! We willen je ook vragen om ons achteraf te vertellen wat je ervan vond. Zo zorg jij er mee voor dat we van de volgende editie van Wonderwoud een groot succes maken.

 

Kunnen we iets eten of drinken?

Vanaf 18u tot het einde van het evenement zijn er lekkere, versgemaakte hamburgers en pannenkoeken te verkrijgen. Je kan drank- en eetbonnen kopen aan de kassa. Let op: aangekochte bonnen worden niet terugbetaald.

 

Is het evenement veilig voor kinderen?

Jazeker, de wandeling en de paden zijn zeer veilig. Door de duisternis en de aanwezigheid van water langs het traject (beek, vijver) vragen we je wel om steeds in de buurt van je kinderen te blijven. Er gaan ook begeleiders mee met elke groep, die het traject goed kennen.

 

Wat gebeurt er als het slecht weer is?

Weer of geen weer: het evenement gaat sowieso door. Enkel bij stormweer en bij bliksem wordt Wonderwoud afgelast.

 

Is de wandeling te doen met een buggy?

Dat raden we af (al is het niet verboden). Het is namelijk een boswandeling, waardoor de wegen niet altijd makkelijk begaanbaar zijn met een buggy. Dat vinden we zelf ook jammer, omdat we onze evenementen graag toegankelijk maken voor een breed publiek. Onze excuses! Heb je zelf suggesties hoe we dit kunnen verbeteren? Dan mag je dit zeker laten weten!

 

Mag ik foto’s maken of filmen tijdens het evenement?

Jazeker. We vragen wel om foto’s te maken zonder flits om de beleving van de anderen niet te verstoren. Ook filmen is toegestaan, op voorwaarde dat je het beeldmateriaal niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Statieven en ander groot materiaal laat je beter thuis. Onze huisfotograaf maakt trouwens ook foto's tijdens de wandeling. Door deel te nemen aan Wonderwoud, stem je ermee in dat we deze foto's gebruiken voor de promotie van toekomstige voorstellingen.

 

Zijn honden toegelaten?

Neen, honden (en andere huisdieren) zijn niet toegelaten op Wonderwoud.

Wonderwoud_affiche.jpg
logo Wonderwoud wit - BG transparant.png

try-out 19/03

1644569187799.jpg

Waar kan ik mijn wagen parkeren?

Je kan gratis parkeren in de straat naast het domein zelf (Blekkervijverstraat). Er is ook een gratis publieke parking aan de kerk op 200 meter afstand van de ingang. Op het domein zelf kan je niet parkeren.

 

Hebben kinderen onder 4 jaar een ticket nodig?

Kinderen onder 4 jaar hebben gratis toegang tot Wonderwoud . Zij hebben hiervoor geen ticket nodig en kunnen gewoon met ouders/begeleiders mee naar binnen.

Welke coronamaatregelen gelden er?

Wonderwoud vindt volledig buiten plaats. Een betere ventilatie kan je volgens ons niet vinden. Mondmaskers zijn niet meer verplicht. Wel vragen we je een mondmasker te dragen als je symptomen vertoont. Test je positief, dan blijf je uiteraard beter thuis.

 

Ik kan niet (meer) naar Wonderwoud komen. Krijg ik mijn tickets terugbetaald?

Tickets worden na aankoop helaas niet meer terugbetaald.

 

Zijn er toiletten aanwezig?

Ja, op het onthaalplein van Wonderwoud bevinden zich mobiele toiletten.

Is roken toegelaten op het domein?

Omwille van enerzijds het familiale karakter van Wonderwoud en anderzijds het risico op brandgevaar (bos), is roken op het hele domein verboden.

Ik heb nog een andere vraag over Wonderwoud. Hoe kan ik jullie bereiken?

Je kan ons bereiken via het contactformulier.